Новини, Събития

Кампания „Любимите детски герои“

02.04.2021 – „Любимите детски герои“ – кампания, насочена към най-малките читатели, по случай Международния ден на детската книга.

Днес, 2 април 2021 г., на всеки малък читател, дошъл в библиотеката, даваме книгоразделител с обичан детски герой, изработен по време на нашата февруарска „Домашна работилничка“ от децата от детската ни любознателница.

Новини, Събития

Виртуален маратон на четенето, посветен на Международния ден на детската книга и Световния ден на книгата и авторското право

ВИРТУАЛЕН МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО

2 – 23 април 2021

Скъпи  читатели, малки и пораснали и всички вие, любещи четенето!

Ние, екипът на НЧ „Съвременник – 1986“,  ви предизвикваме да участвате във виртуалния маратон на четенето, който поради противоепидемичните мерки, въведени в страната, не може да се осъществи присъствено.

Маратонът ще се проведе от  2 април – Международния ден на детската книга до 23 април – Международния ден на книгата и авторското право.

Ето какво трябва да направите за да участвате:

Публикувайте на нашата фейсбук страница като коментар на публикацията за Маратона кратко видео, в което четете част от любимо произведение!

А ето и нещо за умеещите да се изразяват по-добре епистоларно

Напишете ни коя е любимата Ви книга – защо, как е повлияла на живота ви, по същия начин ли ще я разберете ако я четете след  10 години. Изпращайте своите творби на електронната поща на читалището  savremennik@yahoo.com и на библиотеката –  lib_ savremennik@mail.bg, а ние ще ги публикуваме във фейсбук страницата на читалището.

За най-креативните ще има изненади!

Нека не позволим традицията, свързана с ежегодния Маратон на четенето да се прекъсне!

Очакваме ви!