Новини, Събития

Организирано пътуване до IX Международен Фолклорен Фестивал „Слав Бойкин”, град Раковски

На 18 ноември 2023 нашият Женски народен хор „Плетеница“ и Атанас Попов и Никол Петкова – таланти от школата по пеене, пътуваха до IX Международен Фолклорен Фестивал „Слав Бойкин”, град Раковски. По вина на организаторите сценичната им изява не се състоя.

Новини, Събития

Китарен рецитал

Китарен рецитал на Андрей Мичев и Димитър Гитев от школата с преподавател Марко Томов в камерната зала на читалището.

   

Новини, Събития

Посещение в библиотеката на 5 „д“ клас

„Добре дошли в библиотеката!“ – посещение на 5 „д“ клас от СУ „Св. Софроний Врачански“ с класен ръководител Силвия Чобанова.

   

Новини, Събития

Участие на Женски народен хор „Плетеница“ в празничен концерт

Участие на Женски народен хор „Плетеница“ в празничен концерт, организиран от Общински читалищен съюз – Пловдив по случай 1 ноември – Деня на народните будители.

Новини, Събития

„Поклон, будители народни!“ – тематичен урок с 4 „в“ клас

„Поклон, будители народни!“ – тематичен урок, посветен на Деня на народните будители, с учениците от 4 „в“ клас от СУ „Св. Софроний Врачански“ с класен ръководител Пенка Николова и ръководител ЦДО Петя Митова.

Новини, Събития

Добре дошли в библиотеката, 5 „б“ клас!

„Добре дошли в библиотеката!“ – посещение на 5 „б“ клас от СУ „Св. Софроний Врачански“ с класен ръководител Ирина Даскалова.

   

Новини, Събития

Откриване на изложба на Кета Петрова

„Любовни трепети в края на лятото“ – откриване на изложба на художничката Кета Петрова в библиотеката на читалището.

Новини, Събития

Участие на читалищния секретар в обучение

Участие на читалищния секретар в събитието „Възможности за набиране за средства за младежки и доброволчески инициативи“, организирано от Асоциация „Голям брат, Голяма сестра – България“.

Новини, Събития

Интернет за всички 55+

На 11 септември 2023 г. започваме активната работа по проект „Интернет за всички 55+“. През септември и октомври всички желаещи, на възраст над 55 години, ще имат възможността да научат на теория и практика повече за компютрите и да извлекат максимума от използването на мрежата и новите устройства.
Очакваме ви в нашата библиотека!
Проектът е част от целите на #А1 да направи технологиите достъпни за всички и да осигури подкрепа на една от най-ощетените в технологично отношение групи – тази на възрастните хора. Осъществява се в партньорство с #АсоциацияСъвременничиталища.
Новини

Интернет за всички 55+

Днес читалището получи материали, с които ще работи по проект „Интернет за всички 55+“. Инициативата се изпълнява в партньорство на А1 България и Асоциация „Съвременни читалища“.
В нашата библиотека ще запознаваме лицата над 55 години с инициативата и как може да им е полезна. На заинтересованите лица се предоставя учебната брошура, обучителните видеа и се показва как сами могат да ги разглеждат на телефон си, на таблета или на потребителските компютри в читалището.
На всички обучаеми се представя възможността да участват в томбола с награди.
Съвсем скоро ще ви информираме за датата, на която ще стартираме.