Новини, Събития

70 години от смъртта на Лудвиг Витгенщайн

29.04.2021 – Онлайн видео презентация по случай 70 години от смъртта на Лудвиг Витгенщайн – австрийско-британски философ.

Новини, Събития

Великденски поздрав

28.04.2021 – „Великденски поздрав“ – излъчване на живо на фейсбук страницата на читалището на изпълнения на деца от школата по пиано с преподавател Момчил Арабаджов.

Можете да ги видите ТУК.

Новини, Събития

Акция по случай Световния ден на книгата и авторското право

На днешния 23-ти април отбелязваме Световния ден на книгата и авторското право. С книгоразделители, изработени от децата от нашата детска любознателница, ще дарим работещите в администрацията на Район Тракия, Пловдив. Всеки книгоразделител съдържа вдъхновяващ цитат от световноизвестна личност, свързан с книгите и четенето.

    

Медийно отразяване:

Plovdiv24.bg

Trafficnews.bg

Plovdiv-online.com

Dcnews.bg

Gustonews.bg

Plovdiv-press.bg

 

Новини, Събития

Награждаване за участие в Маратон на четенето 2021

На днешния 23 април 2021 г. – Световен ден на книгата и авторското право – награждаваме и благодарим на децата от 2 В клас на СУ „Св. Софроний Врачански“ с класен ръководител Таня Драганова и ръководител ЦДО Станимира Аракшиева за груповото им участие в нашия Виртуален маратон на четенето 2021. Деца, прекрасни сте! Бъдете все така жадни за книги и знания!

Новини, Събития

Участие на Ива Димова във фестивала „Млада синя Земя“

Участие и спечелено второ място от Ива Димова – възпитаничка на школата по китара с преподавател Марко Томов, на фестивала за младежко творчество „Млада синя Земя“ в Регионален природонаучен музей – Пловдив.

      

Новини, Събития

22.04.2021 – Отбелязване на Деня на Земята

А днес, 22 април 2021 г., Деня на Земята отбелязахме с почистване и облагородяване на градинката около нашата Зона на креативността.

   

Новини, Събития

Вкусната образователна градинка – уроци от природата по всичко

Участие на читалищния секретар и библиотекаря в „Zoom уебинар: Вкусната образователна градинка – уроци от природата по всичко“.

Новини, Събития

Международен ден на авиацията и космонавтиката

Видео презентация с документални кадри за Юрий Гагарин по случай 12 април – Международен ден на авиацията и космонавтиката, посветена на 60-ата годишнина от първия полет на човек в космоса – достъпна е за свободно гледане от 9:00 часа на 12.04.2021 г. на фейсбук страницата на читалището: ТУК

Новини, Събития

Кампания „Любимите детски герои“

02.04.2021 – „Любимите детски герои“ – кампания, насочена към най-малките читатели, по случай Международния ден на детската книга.

Днес, 2 април 2021 г., на всеки малък читател, дошъл в библиотеката, даваме книгоразделител с обичан детски герой, изработен по време на нашата февруарска „Домашна работилничка“ от децата от детската ни любознателница.

Новини, Събития

Виртуален маратон на четенето, посветен на Международния ден на детската книга и Световния ден на книгата и авторското право

ВИРТУАЛЕН МАРАТОН НА ЧЕТЕНЕТО

2 – 23 април 2021

Скъпи  читатели, малки и пораснали и всички вие, любещи четенето!

Ние, екипът на НЧ „Съвременник – 1986“,  ви предизвикваме да участвате във виртуалния маратон на четенето, който поради противоепидемичните мерки, въведени в страната, не може да се осъществи присъствено.

Маратонът ще се проведе от  2 април – Международния ден на детската книга до 23 април – Международния ден на книгата и авторското право.

Ето какво трябва да направите за да участвате:

Публикувайте на нашата фейсбук страница като коментар на публикацията за Маратона кратко видео, в което четете част от любимо произведение!

А ето и нещо за умеещите да се изразяват по-добре епистоларно

Напишете ни коя е любимата Ви книга – защо, как е повлияла на живота ви, по същия начин ли ще я разберете ако я четете след  10 години. Изпращайте своите творби на електронната поща на читалището  savremennik@yahoo.com и на библиотеката –  lib_ savremennik@mail.bg, а ние ще ги публикуваме във фейсбук страницата на читалището.

За най-креативните ще има изненади!

Нека не позволим традицията, свързана с ежегодния Маратон на четенето да се прекъсне!

Очакваме ви!