Новини, Събития

Творческо ателие за изработване на мартенички

Творческо ателие на „Работилничката на Йоанна“ за изработване на мартенички в библиотеката на читалището.

Новини, Събития

„На Апостола с любов и признателност“ в ОбУ „Пенчо Славейков“

17.02.2023 – „На Апостола с любов и признателност“ – отбелязване на 150 години от обесването на Васил Левски с ученици в ОбУ „Пенчо Славейков“ – град Пловдив.

         

Новини, Събития

„На Апостола с любов и признателност“ в СУ „Св. Софроний Врачански“

Патриотичен урок, посветен на 150-ата годишнина от обесването на Васил Левски, с децата от 4 „г“ клас на СУ „Свети Софроний Врачански“ с класен ръководител Петя Грошева и ръководител ЦДО Искра Ангелова.

Новини, Събития

Среща с поетесата Веселина Харизанова

При изключително засилен интерес пловдивската поетеса с псевдоним Перо от огън представи първата си стихосбирка пред тракийска публика. Събитието се състоя в библиотеката на Народно читалище „Съвременник-1986“, която се оказа тясна, за да побере всички желаещи да се докоснат до поезията на пловдивчанката.
Веселина Харизанова, както е истинското име на поетесата, бе представена от библиотекаря Люба Костадинова. Стиховете от книгата „Слънце събрано“ прозвучаха както рецитирани от самия автор, така и от читалищния секретар Вера Аврионова-Станджикова.
Перо от огън разказа истории, които са я вдъхновили да напишат някои от стиховете, а в края на събитието всеки от присъстващите имаше възможността да получи автограф от авторката.
   
Новини, Събития

Изложба на аксесоари за книги

От 7 февруари в нашата библиотека можете да разгледате изложбата на Славена Шумарова – Запрянова и Стефка Константинова на аксесоари за книги. Двете дами представят своите прекрасни подвързии и книгоразделители специално за читателите на народно читалище „Съвременник-1986“.

Новини

Важно за работата на школите

Скъпи приятели на НЧ „Съвременник-1986“,
Уважаеми родители,
Към момента всички школи към читалището работят с пълен капацитет. Графиците на всички преподаватели за тази учебна година са изцяло запълнени и всички постъпили заявления за нови деца попадат в листа на чакащите. При освобождаване на място ще се свържем с чакащите по реда на постъпване на заявленията.
Благодарим за разбирането и търпението!