Новини, Събития

Ден на народните будители – отбелязване

30.10.2020 – Витрина и дискусия за народните будители в библиотеката на читалището в навечерието на техния празник.

Да помним хората, запалили свещта на знанието. Нека почитаме тяхната памет както днес, така и всеки друг ден!

Новини, Събития

Кампания „Седмица на народните будители – Будителите, които не познаваме“

Четвърта част от мултимедийната кампания на сайта и фейсбук страницата на читалището – съвместна инициатива с НЧ „Тракия – Пловдив – 2008“ – „Седмица на народните будители – будителите, които не познаваме“.
Както вече знаете, ще ви представим будители, за които знаем малко, а са оставили трайна диря в българската култура и образование. Днес това е Магда Петканова.

Новини, Събития

Кампания „Седмица на народните будители – Будителите, които не познаваме“

28.10.2020 – Трета част от мултимедийната кампания на сайта и фейсбук страницата на читалището – съвместна инициатива с НЧ „Тракия – Пловдив – 2008“ – „Седмица на народните будители – будителите, които не познаваме“.
Както вече знаете, ще ви представим будители, за които знаем малко, а са оставили трайна диря в българската култура и образование. Днес това е отец Матей Преображенски.

Новини, Събития

Кампания „Седмица на народните будители – Будителите, които не познаваме“

27.10.2020 – Продължаваме мултимедийната кампания на сайта и фейсбук страницата на читалището – съвместна инициатива с НЧ „Тракия – Пловдив – 2008“ – „Седмица на народните будители – будителите, които не познаваме“.
Както вече знаете, ще ви представим будители, за които знаем малко, а са оставили трайна диря в българската култура и образование. Днес това е даскал Ботьо Петков.

Новини, Събития

Кампания „Седмица на народните будители – Будителите, които не познаваме“

26.10.2020 – Стартираме мултимедийна кампания на сайта и фейсбук страницата на читалището – съвместна инициатива с НЧ „Тракия – Пловдив – 2008“ – „Седмица на народните будители – будителите, които не познаваме“.
В следващите 5 дни в хронологичен ред ще ви представим будители, за които знаем малко, а са оставили трайна диря в българската култура и образование. Започваме с Райно Попович.
Новини, Събития

Участие на възпитаници на школата по китара в музикален конкурс

25.10.2020 – Участие на Ива Димова и Слави Зарзопов от Школата по китара с ръководител Марко Томов в XX Национален музикален конкурс „Милчо Петров“ Пловдив 2020.

Новини, Събития

100 години от рождението на Джани Родари

23.10.2020 – Отбелязване на 100 години от рождението на Джани Родари в библиотеката на читалището

Новини, Събития

Участие на читалищния секретар в Образователен форум „Извън формата: Път към нови светове“

На 3 октомври (събота) от 9:00 до 17:00 часа читалищният секретар Вера Аврионова ще вземе участие в Образователен форум „Извън формата: Път към нови светове“ в Младежки център Пловдив. Темите на форума са свързани с формирането на меки умения, кризисния мениджмънт, управлението на проекти. Събитието събира лектори, успешни специалисти в различни области, които ще представят добри практики, творчески методи и подходи за повишаване на ангажираността към учебния процес. Нашето читалище залага на постоянното повишаване на квалификацията и разширяване на кръгозора на екипа ни.

Новини, Събития

Участие на Детско Арт студио „Контраст“ в кампанията „Общество на всички възрасти”

01.10.2020 – Участие на Детско Арт студио „Контраст“ с ръководител Таня Драганова в кампанията „Общество на всички възрасти” на Фондация Лале, посветена на възрастните хора по повод Международния ден на възрастните хора – изработване на картички за потребителите на библиотеката.