Отличие в конкурс Агора – София

НЧ „Съвременник – 1986″, гр. Пловдив с награда в Конкурс АГОРА за най-успешна гражданска инициатива, реализирана от читалище в категория „Най-продуктивно партньорство“ за проект „Зона на креативността“

Събитието се организира от Платформа АГОРА с финансовата подкрепа на Фондация «Чарлз Стюарт Мот», в партньорство с Комуникационна агенция PRoWay, Университетското издателство „Св. Климент Охридски“, Хотел „Рамада София“, и с медийната подкрепа на Българското Национално Радио, dir.bg, и ngobg.info (информационен портал за НПО в България).

Номинирането на участниците в Конкурс АГОРА 2013 се извърши от жури в състав: Емилия Лисичкова, Председател на УС на Платформа АГОРА; д-р Румян Сечков, Директор на Фондация „С.Е.Г.А.“, д-р по съвременна история, Институт за исторически изследвания към БАН; Доц. д-р Веселин Янчев, Исторически факултет, СУ „Климент Охридски“; д-р Силва Хачерян, държавен експерт в дирекция „Нематериално културно наследство“, Министерство на културата; д-р Галин Бородинов, Управител на агенция Пи Ар Пойнт ЕООД, асоцииран член на световата ПР верига Cohn & Wolfe, д-р по социология.; Данаил Цонков, Консултант по маркетинг; Саша Трайчева, Филолог и преводач; Стоян Анадолиев, Управител на Академия за образователни иновации; Дамян Минков, Председател на Фондация „Артист“; Стоян Стоянов, Директор и собственик на Комуникационна агенция PRoWay

За тазгодишното, пето юбилейно издание на конкурса се състезаваха 51 инициативи на читалища от 38 населени места, работили за постигане на промяна на мястото, където живеят.

Церемонията по награждаването се състоя на 14 март в Диамантената зала на Принцес Хотел София . 
Читалището кандидатства с проекта „Зона на креативността” спечелен по направление „ТВОРЧЕСКИЯТ ПЛОВДИВ В ЕВРОПЕЙСКИ ИЗМЕРЕНИЯ” на Общинска фондация “Пловдив 2019” в партньорство със “Скай Бийч” ЕООД. Инициативата бе подкрепена чрез любезното съдействие при изпълнение на оперативните дейности от Район Тракия-Община Пловдив, ОП „Градини и паркове” , ОП „Чистота” и доброволци от общността.

Читалище „Съвременник-1986” бе наградено с отличие – плакет Конкурс АГОРА 2013, сертификат, парична и материална награда, предоставени Платформа АГОРА и партньорите на конкурса.