Новини, Събития

225 г. от рождението на Петър Берон и 200 г. от издаването на „Рибен буквар“

Мултимедийна презентация и беседа с ученици, посветени на 225 г. от рождението на Петър Берон и 200 г. от издаването на първия български буквар „Рибен буквар“.

Новини, Събития

Гостуване на ДГ Кремена в нашата библиотека

Днес колективът на Детска градина „Кремена“ и малчуганите от ПГ 6 „Бамби“ гостуваха в нашата библиотека. Изключително сме благодарни на учителите и директора, които се включиха в кампанията за набиране на нови книги и доказаха, че учителите са съвременните будители. С децата си говорихме за богатството на книгите, а библиотеката ни се сдоби с ценна съвременна литература. Благодарим ви от сърце! ❤️❤️❤️

   

Новини, Събития

Кампания за обновяване фонда на библиотеката с книги

Начало на кампания за обновяване фонда на библиотеката с книги, издадени след 2014 г. – в медиите и социалните мрежи, приемане на дарения, сортиране и пренасочване на повтарящите се към други читалища в страната.

Библиотеката на читалището в „Тракия“ набира дарения от книги

Новини, Събития

С озарени сърца детски книжки даряваме!

„С озарени сърца детски книжки даряваме“ – официален старт на кампания за набиране на дарения – детски книжки за библиотеката, организирана съвместно с фондация „Озарени сърца“.

Новини, Събития

Тематично занимание по английски език

11.01.2024 – Тематично занимание на тема „Моята къща“ с деца от Детска любознателница „В царството на книгите“ за изработване на образователно табло за кабинета по английски език.

Новини, Събития

Прожекция на документалния филм „Да прекрачиш границите“

На 9 януари от 18:30 часа в нашата камерна зала (блок 146) се състоя прожекция на документалния филм „Да прекрачиш границите“, организирана в партньорство с Фондация „ЗаЛЕСена“.
Филмът представи най-голямото научно откритието относно планетата Земя – планетарните граници. Това са деветте най-важни фактора, от които зависи животът на Земята. Дейвид Атънбъро, с помощта на учени, ни запозна с тези планетарни граници, кои от тях сме прекрачили и какво се случва, когато отидем отвъд критичния им праг.
Преди прожекцията беше представен проект „ЗаЛЕСена“ (www.zalesena.org), който има за цел създаване на биоразнообразни лечебни гори чрез японския метод Мияваки.