Новини, Събития

Коледен концерт на школите по пеене и пиано

Заключителният концерт на школите по пеене и пиано с преподавател Йорданка Маринова се състоя на 22 декември 2022 г. в Ритуалната зала на кметството в район Тракия.

Новини, Събития

Празнично надпяване за изпращане на 2022 година на ЖНХ „Плетеница“

Днес нашият Женски народен хор „Плетеница“ тържествено изпрати 2022-ра година. Благодарим на всички момичета, които винаги ни представят достойно на местни, национални и международни изяви. Благодарим на Александър Матев – съпровод акордеон и на Найден Найденов – съпровод гъдулка за майсторството. И, разбира се, сърдечно благодарим на художествения ръководител Елена Петкова, която е движещата сила в хора. Пожелаваме им да са все така прекрасни и новата 2023-та година да е още по-успешна!

Новини, Събития

Коледна продукция на школите по китара и гайда

19.12.2022 – Коледна продукция на школата по китара с преподавател Марко Томов и школата по гайда с преподавател Венцислав Вълчев в Културен център „Тракарт“.

Новини, Събития

Коледен концерт по пиано в зала „Съединение“

15.12.2022 – Коледен концерт по пиано на школите към Народно читалище „Съвременник-1986“ с преподавател Момчил Арабаджов и Народно читалище „Тракия – Пловдив – 2008“ с преподавател Евгения Вълканова в Регионален исторически музей – Пловдив, зала „Съединение“.

Новини, Събития

Изложба „Зимна приказка“ – ДАК „Контрасти“ – група четвъртък

15.12.2022 – Откриване на изложба „Зимна приказка“ на децата от Детски арт клуб „Контрасти“ с ръководител Таня Драганова – група четвъртък.

Новини, Събития

Изложба „Зимна приказка“ – ДАК „Контрасти“ – група сряда

14.12.2022 – Откриване на изложба „Зимна приказка“ на децата от Детски арт клуб „Контрасти“ с ръководител Таня Драганова – група сряда.

Новини, Събития

Коледен концерт на хорове и състави в зала Съединение

14.12.2022 – Прекрасен коледен концерт на певчески състави, организиран съвместно от НЧ „Съвременник-1986“ и НЧ „Младост-1983“, с участието на състави от 5 читалища в зала „Съединение“ на РИМ-Пловдив (освен хоровете на споменатите читалища участваха също групи от НЧ „Георги Търнев – 1900“, НЧ „П.Р.Славейков – 1908“ и НЧ „Назъм Хикмет – 1922“). Програмата закри с три прекрасни изпълнения нашият Женски народен хор „Плетеница“ с художествен ръководител Елена Петкова и музикален съпровод: Александър Матев (акордеон) и Найден Найденов (гъдулка). Водещ на концерта бе читалищният секретар на НЧ „Съвременник-1986“ Вера Аврионова-Станджикова.

Новини, Събития

Работилничката на Йоанна

Малките коледни вълшебства от снимките са сътворени от ръцете на Йоанна Искрева. „Работилничката на Йоанна“ гостува в нашата библиотека и можете да откриете при нас късмети, ангелчета и други коледни красоти. Заповядайте!

Новини, Събития

Концерт на Женски народен хор „Плетеница“

На 10 декември 2022 г. нашият Женски народен хор „Плетеница“ изнесе самостоятелен концерт в Клуб за пълноценен живот – Пловдив.