Новини, Събития

Изнесен маратон на четенето 2022 с децата от 1-ви „б“ клас в СУ „Свети Седмочисленици“

„Изнесен маратон на четенето 2022“ – Откриване – Посещение на екипа на читалището при децата от 1-ви „б“ клас в СУ „Свети Седмочисленици“ с класен ръководител Маргарита Стоянова и ръководител ДЦОУД Мария Караиванова по повод 2-ри април – Международен ден на детската книга.

   

Новини, Събития

40 години от кончината на Карл Орф

Днес отбелязваме 40-ата годишнина от кончината на Карл Орф с биографична мултимедийна презентация.

Новини, Събития

Световен ден на съня

От 2002 година насам на днешния ден – 14 март – се отбелязва Световният ден на съня. Решихме да отбележим този ден, като ви разкажем защо сънят е важен за нас и нашето здраве, с помощта на интересни факти за него. Презентацията можете да изтеглите ТУК!

Новини, Събития

70 години от рождението на Дъглас Адамс

Днес с видео презентация в библиотеката на читалището отбелязваме 70 години от рождението на Дъглас Адамс – британски писател и драматург. Презентацията можете да видите на нашата фейсбук страница – ТУК.

Новини, Събития

„За нея – ЖЕНАТА“ – инициатива в библиотеката

„За нея – ЖЕНАТА“ – инициатива в библиотеката по повод Международния ден на жената – всяка жена-читател получава специално приготвено стихотворение на български автор, посветено на жената и избрано с много любов и уважение от децата от нашата Детска любознателница.

Новини, Събития

„Аз съм българче“ – рецитал по случай Националния празник на България

03.03.2022- „Аз съм българче“ – рецитал на деца от школите към читалището, посветен на Националния празник на България. ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Новини, Събития

Закичване на децата във Втора A група „Калинка“ в ДГ „Велимира“ с мартенички

01.03.2022 – Закичване на децата във Втора A група „Калинка“ в ДГ „Велимира“ с мартенички, изработени от деца в нашата Детска любознатеница „В царството на книгите“.

      

Новини, Събития

Баба Марта – Закичване на децата в ДЯ „Слънчев рай“ с мартенички

01.03.2022 – Закичване на децата в ДЯ „Слънчев рай“ с мартенички, изработени от деца в нашата Детска любознатеница „В царството на книгите“.

   

Новини, Събития

„Патриотична библиотека“

01-04.03.2022 – „Патриотична библиотека“ – инициатива, насочена към най-малките читатели, посветена на Националния празник на България. Всяко дете, изрецитирало куплет от стихотворението „Аз съм българче“ в библиотеката, получава патриотичен книгоразделител, изработен от екипа на читалището.