Новини, Събития

„Аз съм българче“ – Съвместна инициатива с децата от 3 В клас на СУ „Св. Софроний Врачански“

28.02.2022 – „Аз съм българче“ – Съвместна инициатива с децата от 3 В клас на СУ „Св. Софроний Врачански“ с класен ръководител Таня Драганова и ръководител ЦДО Станимира Аракшиева по повод 3 март – Националния празник на България. Децата от класа ни изрецитираха „Аз съм българче“ на Иван Вазов, а в замяна получиха книгоразделители с българския флаг и текста на стихотворението, изработени от деца от нашата детска любознателница. ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК

   

Новини, Събития

115 г. от рождението на Емилиян Станев

Днес се навършват 115 г. от рождението на Емилиян Станев. По този повод представихме биографията и творчеството на най-известния български писател – анималист.

Новини, Събития

220 години от рождението на Виктор Юго

Днес с образователна презентация и витрина в нашата библиотека отбелязваме 220-ата годишнина от рождението на Виктор Юго – френски поет, писател, драматург, романист, художник и общественик.

Новини, Събития

Творческа работилница за изработване на мартенички

Днес в нашата библиотека се състоя Творческа работилница за изработване на мартенички по идеи на деца от Детската любознателница  „Царството на книгите“.

Новини, Събития

Изработване на табло „My home town“

Днес деца от школата по английски език изработваха свои проекти – табла на тема „My home town“, а най-добрите от тях ще окачим в кабинета по английски език.

Новини, Събития

Ние помним Апостола!

18.02.2022 – „Ние помним Апостола“ – Днес деца от Детска любознателница „В царството на книгите“ подредиха витрина в нашата библиотека и проведоха дискусия по повод 149 г. от обесването на Васил Левски.

   

Новини, Събития

„Коса“ – мултимедийна презентация по случай 90 г. от рождението на Милош Форман

18.02.2021 – „Коса“ – мултимедийна презентация в библиотеката по случай 90 г. от рождението на Милош Форман. Презентацията е достъпна на нашата фейсбук страница.

Новини, Събития

Участие в обучение на тема „Онлайн комуникации и социални мрежи“

Екипът на НЧ „Съвременник-1986“ полага всички усилия, за да надгражда своите знания и компетенции, и да повишава своята квалификация. В тази връзка читалищният секретар взе участие и успешно завърши обучение на тема „Онлайн комуникации и социални мрежи“.
(Подписите са заличени във връзка с чл. 4, т. 1 от Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни).
   
Новини, Събития

Изработване на авторски кръстословици

Много често децата от нашата Детска любознателница „В царството на книгите“ са ни питали – трудно ли е да се правят кръстословици. Ето защо днес те сами изработиха свои авторски кръстословици и намериха отговора на този въпрос. Не е никак лесно, но пък е забавно. Ето и моменти от заниманието в нашата библиотека.

      

   

Новини, Събития

140 г. от рождението на Владимир Димитров – Майстора

140 г. от рождението на Владимир Димитров – Майстора – образователна презентация.

Мирела Костадинова: Владимир Димитров-Майстора работел за 10 лева като писар в Кюстендилския съд