Новини, Събития

„Тихо се сипе първият сняг“

28.01.2022 – „Тихо се сипе първият сняг“ – презентация в библиотеката на читалището по повод 100 г. от рождението на Цветан Ангелов.

Новини, Събития

„В света на Алиса“ – отбелязване на 190 г. от рождението на Луис Карол

На 27 януари се навършват 190 години от рождението на Луис Карол. По този повод в нашата библиотека се провежда инициативата „В света на Алиса“. Ще представим „рисуване на живо“ на най-известната героиня на британския писател, а нарисуваните картини и картички ще раздадем на всички деца – читатели, посетили библиотеката на този ден, за да оцветят героите от произведенията на Луис Карол и да се запознаят с някои от най-интересните му цитати.

   

Новини, Събития

„Работилничка за букви“

Днес с децата от Детска любознателница „В царството на книгите“ продължихме инициативата „Работилничка за букви“, която стартирахме заедно през 2021 година. Те изработиха разноцветни букви, които вече указват предназначението на различните стаи в сградата в 146 блок. Благодарим на децата за отличния резултат!

   

Новини, Събития

140 години от рождението на Вирджиния Улф – мултимедийна презентация

Днес представихме мултимедийна презентация по случай 140 години от рождението на Вирджиния Улф.

NPG Ax142592; Virginia Woolf - Portrait - National Portrait Gallery

Новини, Събития

Спомен за Хачо Бояджиев

20.01.2022 – „Спомен за Хачо Бояджиев“ – презентация, посветена на 90-ата годишнина от рождението му.

Хачо Бояджиев Archives | Skafeto.com

Новини, Събития

140 години от рождението на Алън Милн

На днешната дата – 18 януари – преди 140 години е роден Алън Милн – създателят на любимия детски герой Мечо Пух. По този повод ви представяме „Капчици мъдрост с Мечо Пух“ – любими цитати от книгите на Милн, които доказват, че посланията, скрити в иначе забавната детска история, са истински учебник по живот, за който светът трябва да е безкрайно благодарен на Милн.

   

   

Новини, Събития

Благотворителна изложба

На 10 януари 2022 г. поставяме началото на Благотворителна изложба. Творбите, които можете да разгледате и закупите, са рисувани с тънкописец от Вера Аврионова-Станджикова, а всички приходи ще бъдат дарени за подпомагане дейността на читалището. Изложбата можете да разгледате в сградата ни в бл. 141, жк Тракия. Очакваме Ви!

   

   

Новини, Събития

„Фантастичният свят на Толкин“

„Фантастичният свят на Толкин“ – куиз, посветен на 130 г. от рождението на Джон Роналд Руел Толкин – британски писател, основател на жанра фентъзи.